Over Anne-Marie Martijn

De drijvende kracht achter Koets5 is Anne-Marie Martijn. Maak alvast online kennis met Anne-Marie als voorbereiding op een persoonlijk gesprek!

Creativiteit

”Van kinds af aan speelt creativiteit een belangrijke rol in mijn leven. Dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Vooral tijdens moeilijkere periodes bleek creativiteit en kunstzinnig werken een vorm van zelfonderzoek, verwerking en verandering.”

In het nu

”Na de middelbare school ging ik studeren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam. Toen stond het resultaat centraal, nu is dat het proces. Als ik creatief aan de slag ben, ga ik vanuit mijn hoofd naar mijn gevoel. Ik vergeet de tijd en ben even helemaal in het nu…”

Koets 5 - Anne-Marie MartijnKoets 5- Anne-Marie Martijn - praktijk voor rouw- en verliesverwerking Breda

Studies

”Na de Kunstacademie volgde ik een studie Pedagogiek met daarna diverse specialisaties. Hierdoor heb ik ervaring met o.a. prikkelverwerkingsstoornissen, concentratieproblemen, gedragsproblemen waaronder autismespectrum stoornissen, rouwverwerking en spelbegeleiding. Daarna volgde ik een studie Kunstzinnig Dynamisch Coachen. Naast mijn werkzaamheden voor Koets5 werk ik in het speciaal onderwijs met kinderen met een visuele en verstandelijke beperking. Deze werkzaamheden vormen een waardevolle aanvulling voor mijn activiteiten als coach in mijn praktijk.”

Ervaringsdeskundige

”In 2011 ben ik gescheiden. Mijn kennis en kunde als coach heb ik toegepast op de situatie van mijn kinderen en mij. Door kunstzinnige opdrachten uit te voeren, kon ik mijn gevoelens onderzoeken, toelaten, én een plek geven om de stap naar een nieuw leven met mijn kinderen te kunnen maken.”

De kinderen

”Mijn ex-man en ik hebben onze kinderen samen verteld dat we gingen scheiden. Deze boodschap hebben we door middel van beelden ondersteund. Eén beeld zegt immers vaker meer dan 1000 woorden. Een lastige boodschap konden we daardoor op een simpele wijze duidelijk maken, zonder moeilijke woorden te moeten gebruiken.”

Anne-Marie Martijn - Koets5 Breda Anne-Marie Martijn - Koets5 Breda

Verwerkingsopdrachten

”Natuurlijk is een scheiding voor kinderen altijd een pijnlijke situatie. Door samen, of los van mij, creatieve verwerkingsopdrachten te doen, konden ze hun gevoelens goed uiten. Het is heel belangrijk dat kinderen met een neutraal persoon, en zonder hun ouders, hun gevoelens kunnen delen. Tijdens onze scheiding bezochten onze kinderen ook eenmaal per week een kindercoach. Daarom werk ik in mijn praktijk ook nauw samen met andere kindercoaches.”

Inleven in cliënten

”Als ervaringsdeskundige kan ik me optimaal inleven in mijn cliënten. In een maatschappij die vele vechtscheidingen kent, wil ik me graag inzetten voor een meer respectvolle omgang tussen ex-partners en hun kinderen, als ook voor een optimaal herstel van emotioneel gekrenkte mensen.”

‘Mijn hart ligt bij dit werk’

”Als ik nu naar mijn kinderen kijk, dan ben ik trots op waar ze nu staan. Op zo’n moment besef ik me nog meer waarom mijn hart bij dit vak ligt. Het is heel mooi als je een bepalende rol in iemands levensgeluk en persoonlijke ontwikkeling mag spelen. Dat geeft mij heel veel voldoening en positieve energie.”

Anne-Marie Martijn, kunstzinnig dynamisch koets - Koets5 Breda Anne-Marie Martijn, kunstzinnig dynamisch koets - Koets5 Breda