De Zevensprong

Creatief en dynamisch (groeps)programma voor verliesverwerking voor kinderen van 4 tot maximaal 10 jaar in rouw- en echtscheidingssituaties. In 7 bijeenkomsten gaan we op reis en maken we belangrijke sprongen door het land van verdriet en hoop. Hierbij zijn de rouwtaken van Manu Keirse leidend.

Omgaan met een verliessituatie

Het is belangrijk dat kinderen in een verliessituatie goed worden begeleid, dat we luisteren wat ze vanuit hun verdriet, angsten of boosheid aan ons te zeggen hebben. Tijdens dit programma wordt jouw kind zich bewust van veranderingen en de praktische gevolgen, die een scheiding met zich meebrengt. Door een creatieve aanpak kunnen we emoties, die daarbij loskomen, vrijuit laten stromen. In een veilige setting wordt jouw kind gestimuleerd om alle gevoelens, zoals verdriet, onzekerheid, woede, etc. te uiten en een plekje te geven.

Koets5 - kindercoach echtscheiding Bredakindercoach echtscheiding BredaKoets5 - kindercoach echtscheiding Breda

Creatief bezig zijn

Een kind wil graag spelen, en liever geen ellenlange gesprekken voeren of moeilijke woorden horen. Een kind wil bewegen en niet te lang aan tafel zitten en luisteren. Juist door creatief bezig te zijn, komt jouw kind bij zijn/haar gevoel. Dit kan door middel van een poppenkastspel, schilderen, spelen met klei, etc. Daardoor gaat het kind op een speelse wijze en onopgemerkt gevoelens verwerken. Als een kind beter met emoties om kan gaan, staat het weer blijer en vrijer in het leven en kan het weer gewoon ‘kind zijn’. Tijdens het traject blijven gesprekken tussen het kind en de therapeut privé. Zo kan het kind zich veilig uiten. Aan het begin van het traject ontvangen ouders een flyer met daarin de inhoud van de verschillende sessies uitgelegd. Tussentijds wordt creatief werk mee naar huis genomen. Ouders blijven geïnformeerd over de voortgang van het traject en krijgen diverse tips om thuis toe te passen. Het traject wordt afgesloten met een evaluatietraject met ouders en kind.

7 sessies

Na een kennismaking volgen 7 sessies. Hierin gaan we vrij creatief werken met klei, verf, stof, lappen en allerlei andere materialen. We maken een nest, van waaruit we veilig op reis kunnen met onze troostkoffer, naar het land van regen en zonneschijn. Daar ontmoeten we Sokkie, een wijze fluisterpop, die ons leert te luisteren naar de fluisterstem binnen in ons. We vinden de doos vol gevoelens en kabouter Piep, die piepklein is en ons alles vertelt over boos, verdrietig, bang en blij zijn. We vervolgen onze weg. We verdwalen in het bos en raken de weg kwijt, maar ons innerlijk kompas wijst de weg. We ontdekken verschillende dieren, die ons leren hoe we hun eigenschappen kunnen gebruiken, als we het moeilijk hebben. Terug in het nest, denken we nog eens na over alles wat we hebben meegemaakt en maken we een voorstelling voor papa en mama. Die komen vast kijken, als we gaan optreden!

Kosten

  • 1 kosteloos kennismakingsgesprek.
  • 7 sessies van maximaal 1,5 uur van 75 euro ex. BTW per sessie.

Meer weten? Neem dan contact op met Anne-Marie Martijn voor meer informatie of het inplannen van een kennismakingsgesprek.