Werkwijze Koets5

Een coachingstraject van Koets5 bestaat uit een kennismakingsgesprek en gemiddeld 6 sessies van 1,5 uur. Na een geslaagde intake, ontwerp ik graag een maatwerktraject, dat wordt afgestemd op jouw individuele vraag en wensen.

Kunstzinnig werken

Kinderen staan van nature nog dicht bij hun gevoel en intuïtie. Vooral op jongere leeftijd hebben kinderen vaak moeite met het in woorden gieten van gevoelens. Creatief bezig zijn is voor hen een manier om op spelende wijze gevoelens te kunnen uiten en te verwerken. Als volwassene hebben gevoelens in meer of mindere mate plaats gemaakt voor verstandelijk beredeneren. Als je de spelende, creatieve en kunstzinnige mens in jou wil ontmoeten, gaat er een wereld voor je open.

Terug bij jouw kern

Binnen het kunstzinnig werken, maak je gebruik van het creatieve proces. Dit is een van de voertuigen naar je oorspronkelijke zelf. Door creatief en kunstzinnig bezig zijn, ga je als vanzelf vanuit je hoofd naar je gevoel. Je komt als het ware bij jouw kern, wie je werkelijk bent. Als je denken tot rust komt, ontstaat er ruimte voor inspiratie. Inspiratie die uiteindelijk leidt tot verandering van de situatie als gevolg van jouw nieuw aangeleerde vaardigheden en gedrag. Door op deze manier van verwerken bezig te zijn, leer je o.a.:

  • voor waar te nemen wat je waarneemt en dit ook weer los te laten.
  • spontaniteit en verwondering toe te laten.
  • weer passie te voelen.
  • te luisteren naar je innerlijke stem (intuïtie).
  • uit het denken te stappen en in het doen te gaan.

Voorbeelden van te ontwikkelen vaardigheden, gebruikte materialen en creatieve activiteiten;

  • inzicht in je karaktereigenschappen, creatief experimenteren, ontwikkelen van intuïtie, zelfanalyse, zelfreflectie, gewaar zijn van overreacties, luisteren naar je lichaam, leren herkennen van patronen, in dialoog gaan over je werkstukken, oordeel loslaten, genieten als een kind, de ik-zelf verbinding aan gaan, koetsier van je eigen leven worden.
  • plakkaat en olieverf en ecoline, inkt, houtskool, krijt, kwasten, rollers, spatraam, prikmat, wol, lappen, stof en vilt, doosjes, papier en karton, doek, klei, gips, brooddeeg, hout en steen, miniaturen, kralen, doppen, rolletjes, viltjes, natuurlijke materialen, foto’s en plaatjes , takken, schelpen, dagelijkse voorwerpen, etc
  • lichaamswerk, rollenspel, gedichten, muziek, zang, dans, beweging, spel, spiegelen, opstelling, beeldend werk; collage, schilderen, tekenen, weven, boetseren, beeldhouwen, etc..

Door creatief en kunstzinnig bezig te zijn, kun je nieuwe vaardigheden in jezelf ontdekken en ontwikkelen die je direct in jouw dagelijks leven kunt toepassen.

3 V’s

In mijn praktijk werk ik volgens de fasen van de 3 V’s:

Verkennende fase

Deze fase bestaat uit een kennismakingsgesprek en minimaal twee verkenningssessies om jouw vraag te onderzoeken en te verduidelijken. Ik creëer graag eerst een basis van veiligheid en vertrouwen. Is er een wederzijdse klik en vertrouwen, dan gaan we samen aan de slag.

Verdiepende fase

Deze fase bestaat uit minimaal twee sessies, waarin we ons richten op onderliggende en belemmerende patronen en overtuigingen. We gaan de verdieping in en focussen op het gewenste resultaat door middel van een goed stappenplan.

Voltooiende fase

Deze fase bestaat uit twee sessies: de evaluatie en afsluiting, indien gewenst met afscheidsritueel. In deze fase kijken we naar jouw oorspronkelijke vraag en het proces dat je gedurende het traject hebt doorlopen.

Werkwijze Koets5 - kunstzinnig dynamisch coachen Breda

Werkwijze Koets5 - kunstzinnig dynamisch coachen Breda

Locatie

Onze afspraken vinden plaats op locaties waar jij je het meest prettig voelt. Dat kan bij jou thuis, het Boshuis in Galder, de Strijbeekse hei, de Huiskamer in Breda of op een andere locatie. Kinderen starten altijd in een huiskamersetting, om te kunnen werken vanuit een veilige en warme omgeving.

Kosten Koets5

Wil je een keer vrijblijvend kennismaken met Koets5? Dat kan! Een kennismakingsgesprek is kosteloos. Tijdens een kennismakingsgesprek bekijken we of er een wederzijdse klik is en voldoende vertrouwen om samen het traject aan te gaan. Een traject bestaat uit een kennismakingsgesprek en gemiddeld 6 sessies. Ik hanteer een uurtarief van 50 euro ex. btw. Om voldoende ruimte in te bouwen voor het creatieve proces duurt een sessie gemiddeld 1,5 uur. De kosten voor een sessie bedragen voor kinderen en volwassenen 75 euro ex. btw.