Over Koets5

Koets5 is een praktijk gespecialiseerd in verlies- en rouwverwerking voor kinderen en volwassenen. Anne-Marie Martijn is als kunstzinnig dynamisch coach de drijvende en energieke kracht achter Koets5. Lees hier het verhaal van Koets5!

Over Koets5

Coaching is een vorm van begeleiden, die erop gericht is mensen in positieve zin te veranderen door inzicht te geven in gedrag. Anne-Marie: ”De term ‘coachen’ komt oorspronkelijk van het Franse, en later Engelse woord, ‘coach’. Dit was oorspronkelijk een wagen om iemand te vervoeren van de plek waar hij nu is naar de plek waar hij naar toe wil. Zo is ook de naam Koets5 ontstaan.

Rijden over het levenspad

Je kunt de mens vergelijken met een koets, rijdend over het levenspad. De koets is je lichaam, dat in goede conditie moet zijn om vooruit te komen in het leven. Voor de koets staan 4 paarden die je gedachten en emoties vertegenwoordigen. Deze moeten beteugeld worden, zodat ze niet op hol slaan met de koets. Op de bok zit de koetsier. Deze bestuurt de koets. Hij vertegenwoordigt je dagelijkse ik, de regelneef. Hij let op de weg, omzeilt de kuilen en houdt de paarden in toom. In de koets zit echter nog een belangrijke persoon, die we niet mogen vergeten: je oorspronkelijke zelf. Hij of zij is het die je voortdrijft en je uiteindelijke bestemming bepaalt, naar de plaats waar je daadwerkelijk naar toe wil in je leven.

Koetsier van je eigen leven

Het cijfer 5 staat voor vrijheid. Vrij zijn van blokkades, oude gedragspatronen, pijnlijke herinneringen en emoties, om vrijuit te kunnen leven. Ik ga graag met jou op reis om op die nieuwe bestemming te komen. Wees de koetsier van je eigen leven, zodat er weer beweging komt in jouw situatie.

Dichterbij je gevoel

De huidige maatschappij is vooral gericht op het denken. De begeleiding binnen Koets5 is gebaseerd op de psychosynthese van de Italiaanse filosoof Roberto Assagioli. De psychosynthese gaat uit van de transpersoonlijke ontwikkeling. Deze brengt hoofd en hart weer in samenhang waardoor je nieuwe en wezenlijke keuzes kunt maken. Door het maken van creatieve maatwerkopdrachten en het evalueren daarvan, help ik jou om je persoonlijk te ontwikkelen. Je komt weer dichtbij je gevoel en je oorspronkelijke zelf. Van daaruit kun je situaties en bijbehorende emoties in je leven leren accepteren en een plek geven.

Koets5, een praktijk voor verlies- en rouwverwerking voor kinderen en volwassenen.Koets5, een praktijk voor verlies- en rouwverwerking voor kinderen en volwassenen.Koets5, een praktijk voor verlies- en rouwverwerking voor kinderen en volwassenen.

 

Over Koets5

Meer weten? Neem dan contact op met Anne-Marie Martijn voor meer informatie of het inplannen van een kennismakingsgesprek.