Scheiden doe je samen

Creatief en dynamisch programma op maat voor gezinnen in een echtscheidingssituatie. In 6 bijeenkomsten (bijvoorbeeld twee gezamenlijk, twee individueel met de ex-partners, één met de kinderen) wordt een nieuwe basis gelegd voor een nieuwe toekomst samen en apart van elkaar.

Een nieuw leven apart van elkaar

Een scheiding is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven. Ouders weten door boosheid, verlies, onmacht, verdriet, etc. zich vaak even geen raad. Kinderen worden door een echtscheiding vaak verscheurd door loyaliteit aan hun ouders. Daarnaast zijn er vele praktische zaken die geregeld moeten worden, zoals een nieuwe woning of een nieuwe school. Het kost tijd om al die gevoelens en deze nieuwe situatie een plekje te geven. Dan is het fijn als er een professional is die jou, je kinderen en ex-partner daarin begeleidt en coacht, zodat je samen werkt aan een nieuw leven apart van elkaar.

Van partnerschap naar ouderschap

Om te beginnen begeleid ik jou en je ex-partner om de moeilijke boodschap aan jullie kinderen te vertellen. Hierbij zet ik creatieve middelen in. Kinderen vinden het fijn om beeldende ondersteuning te krijgen bij een moeilijk verhaal. Daardoor begrijpen ze ook beter wat er komen gaat. Door middel van creatieve opdrachten help ik jullie gezin in een ‘veilige’ omgeving contact te maken met jullie gevoelens. Daar is geen talent of ervaring voor nodig. Door in contact te komen met je ware gevoelens ontstaat er rust en ruimte om de situatie een plekje te geven en samen een nieuwe stap te maken In goed overleg, én met inspraak van de kinderen, gaan jullie van partnerschap naar een gedeeld ouderschap, gebaseerd op een gedegen ouderschapsplan.

Kosten

  • 1 kosteloos kennismakingsgesprek.
  • minimaal 6 sessies van 1,5 uur van 75 euro ex. BTW per sessie. Het aantal sessies neemt toe wanneer er meerdere kinderen zijn.

Meer weten of aanmelden? Neem dan contact met mij op.

Koets 5 - Coaching voor gezinnen in een echtscheidingssituatie.Koets 5 - Coaching voor gezinnen in een echtscheidingssituatie.Koets 5 - Coaching voor gezinnen in een echtscheidingssituatie.